Szerviz, szivattyú, fémmegmunkálás vagy lézervágásra van szüksége? Mi mindere tudunk egy választ: Zákány!

Lézervágás

Erős, Gyors, Pontos

A lézervágás

Célunk, hogy a lemeztechnológiában komoly gyártási kapacitással álljunk partnereink rendelkezésére. Ezért esett választásunk a Trumpf gépéire. Aktualitásán 2 db csúcstechnológiás lézervágógéppel állunk rendelkezésre.

  1. TRUMPF TRULASER 3030 4 kW FIBER
  2. TRUMPF TRULASER 5030 6 kW FIBER

A lézervágási technológia az 1960-as években kezdte bontogatni a szárnyait világszerte. A 70-es évek elején már megjelentek a CNC vezérelt lézervágók típusai is, amelyek nagyobb termelékenységet voltak képesek biztosítani. Magyarországon az 1980-as években jelentek meg az első berendezések és gyorsan népszerűvé váltak mind a lemezipar résztvevői, mind a megrendelők irányából. Sorja és salakmentes, pontos, precíz lézervágott lemezanyagok valamint alacsony selejtárú arányok jellemezték már akkor is a lézervágó lemezmegmunkálási képességeit. A lézeres technológiák közül a lézervágás a legelterjedtebb, mert jó minőségű vágási felületet költséghatékonyan, rugalmas módon, kiváló anyaghatékonysággal és gyorsan tudunk előállítani. Jellemzően szénacél lemezanyagból, rozsdamentes acélból, alumíniumból a lézersugárnak köszönhetően az egyszerű és a bonyolult formák, tökéletes ívek, precíz sarkok, vékony és vastagabb lemezben egyaránt megvalósíthatóak, kivághatóak tökéletes pontossággal.

 
 
 

TRUMPF TRULASER
5030 6 kW FIBER 
 

TRUMPF TRULASER
5030 6 kW FIBER

280

méter/perc vágás sebesség

1500

Négyzetméter csarnok

2

TRUMPF FIBER lézervágó

TRUMPF FIBER technológia

Célunk volt, hogy a lemeztechnológiában komoly gyártási kapacitással álljunk partnereink rendelkezésére. Ezért esett választásunk a Trumpf gépéire. Aktualitásán 2 db csúcstechnológiás lézervágógéppel állunk rendelkezésre.
Néhány érdekesség miért Trumpf:
- Highspeed Eco vágócsomag = Nagy sebességű vágás alacsony gázfogyasztással
- Smart Nozzle Automation = Automatikus fúvóka-ellenőrzés és fúvóka csere
- Detect Line = Precíz lemezhelyzet érzékelés
- Drop&Cut = Maximális anyaghatékonyság a maradék táblák használatánál


Lemezmegmunkálást akár hozott alapanyagból is vállaljuk, de jelentős raktárkészletünknek köszönhetően, időt és költséget takaríthatnak meg partnereink. Egyedi vagy különleges anyagtípusok, méretek esetén szívesen beszerezzük a megfelelő minőségű és méretű lemezanyagokat a precíz lézervágott végtermékekhez.


A legjobb energiahatékonysággal dolgoznak. Ennek a technológiai innovációnak köszönhetően a fíber lézerek tizedannyi energiát fogyasztanak, mint a gázzal működő társaik.
Gyorsabbá teszi a munkavégzést. Bekapcsolás után azonnal rendelkezésre áll, indulhat a lézervágás (nem kell megvárni, amíg a rendszer feltöltődik a gázokkal) Dinamizmusa elsősorban a lézer-előállító egységekkel való közvetlen összeköttetésnek köszönhető.
A fíber lézervágó berendezések lényegesen vékonyabb sugarat képesek előállítani, emiatt a tükröződési szögük is eltér a gázlézerek által előállított sugarától, ez működés közben sokkal nagyobb lézervágási sebességet tesz lehetővé.
A vékonyabb lemezeknél kiugróan magas termelékenységet idéz elő. Például egy 1 mm vastagságú lemezt 3-4-szer gyorsabban vág a CO2 lézereknél. Az automatikus fúvókaváltó ugyancsak felgyorsítja a termelékenységet.

Lézervágás alumíniumba és rozsdamentes anyagba

Lézervágó gépünk lehetővé teszi az alumínium és rozsdamentes anyagok és ötvözetek vágását is. Ebben az esetben inert gázos (nitrogén) lézervágással történik az anyag megmunkálása. A 0,2-0,3 mm. lézernyaláb megolvasztja a vágandó anyagot, majd az olvadt alapanyagot kb. 20 bar nyomású, nagy tisztaságú nitrogénnel távolítja el. A nitrogénes vágás során az anyag elszíneződése az éleken minimális, a felület védelme érdekében "lézervágható" fóliát alkalmazunk.

Lézervágható fólia használata során első lépésben ezt a fóliát a vágási vonalak mentén lényegesen csökkentett teljesítménnyel elgőzölögtetjük, majd a teljesítmény vágási értékre állítása után az anyagot kivágjuk. A módszer előnye, hogy a fólia akár a végső felhasználásig a lemezen maradhat, így a felületi sérülések elkerülhetőek.


Szénacél lézervágása

A legáltalánosabb anyag a lézervágási technológiában a szénacél.
Szénacél, ötvözetlen és a gyengén ötvözött acélok esetén oxidációs lézervágással történik az anyag kivágása, ekkor a fókuszált lézernyaláb a vágandó anyagot a olvadási hőmérsékletre hevíti, majd a vágási résbe nagy tisztaságú 2-3 bar -os oxigént juttatva, az égést táplálva az anyag elég. Természetesen amennyiben rendelés felvételkor a partnerünk inert gázos (nitrogén) lézervágást kér szénacél lemez alkatrészéhez is kivitelezzük.

 

Kérjen árajánlatot a következő elérhetőségek egyikén!

 

Kereskedelem

Tel: 06 1 808 9567
ertekesites@zakanyszerszamhaz.hu

Fémmegmunkálás

Tel: 06 30 215 1323
gyartas@zakanyszerszamhaz.hu

Szerviz

Tel: 06 30 723 3819
szerviz@zakanyszerszamhaz.hu