Szerviz, szivattyú, fémmegmunkálás vagy lézervágásra van szüksége? Mi mindere tudunk egy választ: Zákány!

Pályázatok

 

Pályázatok

Cégünk fontosnak tartja a folyamatos fejlődést, ezért folyamatosan keresi a pályázatokat. És pályázik ezekre, hogy technológiánkat a legmodernebb szinten tartsuk.

A pályázatok segítségével a csapatunk folyamatosan bővülni tud, és új technológiák bevezetésével szélesítettük portfóliónkat.


 
 

Megnyert pályázataink

 

BAR-1.1.1-22-2022-00014

 

 

BAR_2022

 

A kedvezményezett neve: ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 

A projekt címe: Átfogó fejlesztés megvalósítása a Zákány Szerszámház Kft-nél 

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00014 

A projekt tárgya: Átfogó fejlesztés megvalósítása a Zákány Szerszámház Kft-nél  

A projekt célja:  a ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.  

A szerződött támogatás összege: 357 276 230 Ft 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:  

A fejlesztésnek több mélyen gyökerező oka van. Egyrészt a Zákány Szerszámház Kft. 2020-ban kezdett nyitni a brit piacra. Több nagy potenciállal rendelkező, ígéretes vevővel került kapcsolatba, akikkel a gazdasági kapcsolat a brexit következményeként csökkent, vagy teljesen megszakadt. Emellett azt tapasztalják, hogy a Távol-Keletről érkező import szállítmányok behozatala egyre magasabb költségekkel és egyre hosszabb várakozási idővel jár. Ezek miatt lépni kényszerülnek és stratégiájuk módosítására kerül sor. A módosítás révén egyrészt törekednek arra, hogy a kieső brit rendeléseket Európai Unión belüli rendelések pótolják a saját gyártású termékeik vonatkozásában. A gyártási termékpaletta bővítése révén szeretnének nagyobb forgalmat elérni. Az ázsiai import cikkek egy részét helyettesítenék saját gyártású termékekkel, melyek előállítási költsége alacsonyabb lenne a saját erőforrások igénybevételével, hiszen az egyre markánsabb mértékű szállítási díj nem lesz árnövelő tényező. Illetve beindulna a bérmunka is, a lézervágó segítségével az ipar speciális igényeit ki fogják tudni elégíteni. A COVID járvány miatt egyébként is előnyt élvez az internetes kereskedelem, így a cég a saját gyártású termékek értékesítését marketing tevékenységgel támogatná, korszerű weblap, webáruház és szoftverfejlesztés révén. A gyártógépek magas energiaigénye miatt a napelem a hatékony energiagazdálkodás miatt szükséges, mely a 21. században elengedhetetlen. 

A projekt befejezési dátuma:  2023.12.21.

 

GINOP-PLUSZ-1.2.1-21-2021-01179

ginop
 

Kedvezményezett neve: ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja: Az utóbbi években megnövekedett piaci kereslet egyre nagyobb termelési, üzleti kihívás elé állítja vállalkozásunkat. Az internetes értékesítésben is jelentősen megnövekedett a forgalmunk, azonban a web áruházunkban értékesített termékek raktározására megfelelő méretű saját épülettel nem rendelkeztünk. Mindez indokolttá teszi új kereskedelmi és kölcsönző egység létrehozását, a raktár kapacitásaink növelését és technológiai, valamint információs technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzését. A projekt megvalósításával célunk a „TEÁOR 4614 Gép, hajó, repülőgép ügynöki nagykereskedelme, TEÁOR 4754 Villamos háztartási készülék kiskereskedelme, TEÁOR 4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem, TEÁOR 7732 - Építőipari gép kölcsönzése, TEÁOR 7739 Egyéb gép, tárgyi eszköz kölcsönzése, fejlesztése” tevékenységeink fejlesztése a modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodásunk érdekében.

A szerződött támogatás összege:314.300.000 Ft, azaz háromszáztizennégymillió-háromszázezer forint.

A projekt tartalmának bemutatása: az alábbi projektelemek megvalósítására kerül sor:

1. Ingatlan építés:

1 db kb. 1409,91 m2 bruttó beépített alapterületű szerszámüzlet, raktár- szerszámkölcsönző és irodaház funkciót betöltő épület megépítése a Debrecen, Házgyár u. 11. sz. alatti telephelyünkön.

2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása:

Ezen belül hőszivattyús rendszer beszerzése az épület gazdaságos, energiatakarékos fűtése-hűtése érdekében.

3. Technológia fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése:

1 db C-One Cresco raklapfóliázó gép beszerzése: az internetes értékesítés kiszolgálását segítő csomagológép beszerzésével automatikussá, gyorsabbá tehető az eddig kézzel végzett csomagolási tevékenység.

1 db lemezpolcos és 1 db rakodólapos állványrendszer beszerzése: nagy teherbírású, több szintes állványrendszerek alkalmazásával jelentős tárolókapacitás-növelés érhető el. A polcrendszerek az egyes rakatokhoz történő közvetlen hozzáférést biztosítják, meggyorsítva az áruk be-illetve kitárolását, kigyűjtését.

Targonca beszerzések: STILL ECH-15 elektromos raklapmozgató, STILL EXV 14C elektromos gyalogkíséretű raklapemelő, STILL RX 70-20T gázüzemű homlokvillás targonca beszerzése az áruk ki/be rakodása céljából.

1 db NILFISK SC401 43B Full padlótisztító gép beszerzése

4. Információs technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzése:

Hardver eszközök (rack szerver, adatgyűjtő eszközök-tabletek, számítógépek, monitorok, multifunkciós nyomtató, fali rack konfiguráció): adminisztratív tevékenységet támogató eszközök, melyek nélkül a raktározási, értékesítési munka elképzelhetetlen.

Szoftverek: TESZOR 58.29.2 Csomagolt alkalmazási szoftver beszerzése. SAP Business One ERP 3 célterület:

Vállalati CRM, értékesítési terület: meggyorsítja az ügyfélszolgálat munkáját, amely növeli a vevői elégedettséget.

Kontrolling és döntéstámogatás: segítségével működési hatékonyság-növelés érhető el.

Beszerzési, logisztikai terület: a logisztikai folyamatok hatékony irányításában, a raktári munkafolyamatok optimalizálásában van szerepe. Segítségével pontos és valós idejű készletnyilvántartás, gyorsabb készletforgás, áru-kigyűjtés valósítható meg.

5. Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele az alábbi területeken:

Logisztikai folyamatok optimalizálása, ellátásilánc menedzsmenttel kapcsolatos tanácsadás,

Ügyfélkapcsolati rendszer (CRM) bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadás.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. november 11.

A projekt azonosító száma: GINOP-PLUSZ-1.2.1-21-2021-01179


 

GINOP-1.2.8-20-2020-02258


A kedvezményezett neve: ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Alkalmazkodását segítő fejlesztések a Zákány Szerszámház Kft-nél.”

A szerződött támogatás összege: 40 578 072 Ft, azaz negyvenmillió-ötszázhetvennyolcezer-hetvenkettő forint Ft.

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt rövid ismertetése:

A projekt keretében beszerzésre került 1 db MASTURN 550i CNC eszterga gép, és 2 db STILL FM-X 10 vezetőüléses tolóoszlopos targonca, mely gépekkel a 28.24 - Gépi meghajtású hordozható kézi szerszámgép gyártása, a 28.30 - Mezőgazdasági, erdészeti gép gyártása, valamint 28.49 - Egyéb szerszámgép gyártása TEÁOR számú tevékenységeink fejlesztése valósult meg.

A projekt eredményeként javult technológiai felkészültségünk, bővült gépparkunk. A saját tervezésű és gyártású gépeinkhez szükséges alkatrészek CNC vezérelt, automatizált formában történő sorozatgyártásával új távlatok nyílnak a termelés mennyiségének növelésében. Ugyanakkor a teljesítési határidők jelentős mértékben lecsökkennek, így ugyanannyi idő alatt jóval több gépet tudunk előállítani, mint a hagyományos esztergagépek segítségével. A CNC gép használatával a termelékenységünk javulni, a profitunk növekedni fog. Az új targoncák segítségével az anyagok, áruk ki-be rakodása felgyorsult, amely időt és költséget takarít meg számunkra. A profit növekedésével és a költségek csökkenésével a humán állomány fenntartása biztosabbá válik, sőt az alkalmazotti létszám bővítése is elképzelhető. Várakozásaink szerint a termelési (szolgáltatási) volumenünk növelése hozzájárul a koronavírus járvány hatásainak enyhítéséhez, ezáltal elősegíti az 2020. április havi 42 fős alkalmazotti létszámunk megtartását, a munkahelyek megőrzését.

A projekt befejezésének dátuma: 2022. április 25.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02258

 


 

 

TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS A ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ KFT.-NÉL.


Kedvezményezett neve: ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉS A ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ KFT.-NÉL.

A szerződött támogatás összege: 181.898.634.-Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása: A derecskei ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2018. júliusában 183 145 137 FT forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás termelési kapacitásának a bővítésére. A több, mint 366 millió forint összköltséggel megvalósult beruházás keretében a cég gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges új lakatosüzem építésére, korszerű fémipari berendezések gépek, vállalat irányítási szoftver és webshop beszerzésére került sor.

A ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ KFT -t 2005.-ben alapították, belföldi magánszemélyek tulajdonában álló családi vállalkozásként.

A tevékenységi körünkhöz tartozik szerszámgépek gyártása. Közel 7 éves tapasztalattal gyártunk mezőgazdasági szállító berendezéseket és építőipari célgépeket. A cégünk Magyarországon és Romániába is rendelkezik viszonteladói hálózattal, így a hazai és romániai piac fontos szereplői közzé tartozunk.

A gyártási kapacitásunk és a versenyképességünk további bővítése érdekében 2017. januárjában támogatási kérelmet nyújtottunk be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez a „GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati felhívásra. A pályázat sikeres volt, és mintegy 183 145 137 forint vissza nem térítendő európai uniós forrású támogatásban részesültünk.

A pályázat keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:

Lakatos üzem építése

2db Weldi FPL 1200 M-tip. füst és porleválasztó berendezés

1db DEWA Elektrosztatikus porszóró berendezés

1db Tailift ZFD35 típusú emelővillás targonca

1 db BGLA 8F típusú Vákuumos emelő berendezés rugós kábelrögzítővel

1 db TruLaser 3030 fiber (L49) típusú lézervágó

1db CNC élhajlító berendezés

1 db Szerver: DELL PowerEdge R530 berendezés

10 db Távoli elérési licence

20 db Operációs rendszer elérési licence

2 db Operációs rendszer licence

1 db SAP Business One vállalatirányítási rendszer licen

91 óra SAP Business One bevezetési szolgáltatás

1 db Webáruház fejlesztés

Vállalkozásunk technológiai és infrastrukturális háttere fejlődött, gyártási kapacitásunk növekedett. A nagyobb volumenben történő termék előállítás nagyobb árbevételt generál, a fajlagos költségek csökkentése révén pedig javul a versenyképességünk. A projekt közvetett eredményei által az árbevételünk és eredményességünk a fenntartási időszakban növekszik, mind ezeknek köszönhetően javul működésünk stabilitása, és a munkavállalók biztonsága, valamint növekedett az alkalmazottak száma is.

A projekt befejezésének dátuma: 2021.03.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00242

 


Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a Zákány Szerszámház Kft. székhelyén


Kedvezményezett neve: ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: „Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a Zákány Szerszámház Kft. székhelyén”

A szerződött támogatás összege: 2.880.000.-Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés keretében a ZÁKÁNY SZERSZÁMHÁZ Kft. székhelyén található 2 db épületből álló épületcsoport és a bennük zajló gazdasági folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszer telepítésére kerül sor. A JA Solar 320Wp típusú monokristályos napelemek (45 db) az egyik épület déli oldali tetőszerkezetére kerülnek elhelyezésre egy K2 system ferde tetős, rozsdamentes alumínium tartószerkezetre rögzítve. Inverter típusa: Fronius Symo 12.5-3M WLAN inverter. A rendszer tartalmazza még a szolár kábelt, AC és DC oldali túlfeszültség és túláram védelmet, AC oldali kábelezést védőcsatornában. A napelemes rendszer teljesítménye: 14,4 kWp. Várható éves energiahozam: 15100 kWh.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2020.03.16.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-00372 

Kérjen árajánlatot a következő elérhetőségek egyikén!

 

Kereskedelem

Tel: 06 1 808 9567
ertekesites@zakanyszerszamhaz.hu

Fémmegmunkálás

Tel: 06 30 215 1323
gyartas@zakanyszerszamhaz.hu

Szerviz

Tel: 06 30 723 3819
szerviz@zakanyszerszamhaz.hu