Szerviz, szivattyú, fémmegmunkálás vagy lézervágásra van szüksége? Mi mindere tudunk egy választ: Zákány!

Lézervágás előnyei



A lézervágási technológia az 1960-as években kezdte bontogatni a szárnyait világszerte. A 70-es évek elején már megjelentek a CNC vezérelt lézervágók típusai is, amelyek már nagyobb termelékenységet is biztosítottak. Magyarországon az 1980-as években jelentek meg az első berendezések és gyorsan népszerűvé váltak mind a lemezipar résztvevői, mind a megrendelők irányából. Sorja és salakmentes, pontos és precíz lézervágott lemezanyagok és alacsony selejtárú arányok jellemezték már akkor is lézervágó lemezmegmunkálási képességeit.

A lézeres technológiák közül a lézervágás a legelterjedtebb, mert jó minőségű vágási felületet költséghatékonyan, rugalmas módon, kiváló anyaghatékonysággal és gyorsan tudunk előállítani. Jellemzően szénacél lemezanyagból, rozsdamentes acélból, alumíniumból lézervágással lézersugárnak köszönhetően az egyszerű és a bonyolult formák, tökéletes ívek, precíz sarkok, vékony és vastagabb lemezben egyaránt kialakíthatóak, kivághatóak tökéletes pontossággal.

TRUMPF FIBER technológia

Célunk volt, hogy a lemeztechnológiában komoly gyártási kapacitással álljunk partnereink rendelkezésére. Ezért esett választásunk a Trumpf gépéire. Aktualitásán 2 db csúcstechnológiás lézervágógéppel állunk rendelkezésre.

TRUMPF TRULASER 3030 4 kW FIBER

TRUMPF TRULASER 5030 6 kW FIBER

Néhány érdekesség miért Trumpf:

  • Highspeed Eco vágócsomag
    • Nagy sebességű vágás alacsony gázfogyasztással
  • Smart Nozzle Automation
    • Automatikus fúvóka-ellenőrzés és fúvóka csere
  • Detect Line
    • Precíz lemezhelyzet érzékelés
  • Drop&Cut
    • Maximális anyaghatékonyság a maradék táblák használatánál

 

Lemezmegmunkálást akár hozott alapanyagból is vállaljuk, de jelentős raktárkészletünknek köszönhetően, időt és költséget takaríthatnak meg partnereink. Egyedi vagy különleges anyagtípusok, méretek esetén szívesen beszerezzük a megfelelő minőségű és méretű lemezanyagokat a precíz lézervágott végtermékekhez.

A legjobb energiahatékonysággal dolgoznak. Ennek a technológiai innovációnak köszönhetően a fíber lézerek tizedannyi energiát fogyasztanak, mint a gázzal működő társaik.

Gyorsabbá teszi a munkavégzést. Bekapcsolás után azonnal rendelkezésre áll, indulhat a lézervágás (nem kell megvárni, amíg a rendszer feltöltődik a gázokkal) Dinamizmusa elsősorban a lézer-előállító egységekkel való közvetlen összeköttetésnek köszönhető.





A fíber lézervágó berendezések lényegesen vékonyabb sugarat képesek előállítani, emiatt a tükröződési szögük is eltér a gázlézerek által előállított sugarától, ez működés közben sokkal nagyobb lézervágási sebességet tesz lehetővé.

A vékonyabb lemezeknél kiugróan magas termelékenységet idéz elő. Például egy 1 mm vastagságú lemezt 3-4-szer gyorsabban vág a CO2 lézereknél. Az automatikus fúvókaváltó ugyancsak felgyorsítja a termelékenységet.

 




 

Kérjen árajánlatot a következő elérhetőségek egyikén!

 

Kereskedelem

Tel: 06 1 808 9567
ertekesites@zakanyszerszamhaz.hu

Fémmegmunkálás

Tel: 06 30 215 1323
gyartas@zakanyszerszamhaz.hu

Szerviz

Tel: 06 30 723 3819
szerviz@zakanyszerszamhaz.hu